Praktijk voor fysiotherapie 013 580 19 38 info@praktijkvanham.nl
Sterkere nekspieren door fysiotherapie oefening met elastische band.

Oefening: nekspieren trainen met weerstand

In onze praktijk voor fysiotherapie helpen we veel mensen die last hebben van hun nek. Niet vreemd, want uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders regelmatig nekklachten ondervindt. De oefening in het bovenstaande filmpje geven we vaak mee als ‘huiswerk’.

Sterkere nekspieren

Met deze oefening maak je de diepe nekflexoren sterker. Deze spieren zijn belangrijk voor de stabiliteit van je nek. Het trainen van deze spiergroep helpt tegen chronische nekpijn en spanningshoofdpijn. Meer weten over de oorzaken? Lees het artikel bij de oefening kin intrekken.

Instructies


Pak de elastische band met beide handen. Ga rechtop zitten, armen voor je. Trek je kin in. Beweeg je hoofd naar achter. Houd deze positie even vast. En ontspan.

Aandachtspunten

+ Let op je ademhaling: rustig en gelijkmatig.
+ Blijf tijdens de oefening rustig doorademen.
+ Beweeg je hoofd horizontaal: maak geen knikbeweging.

Bezoek een fysiotherapeut

Deze video is geen vervanging voor fysiotherapie. Praktijk van Ham deelt deze instructiefilms om cliënten te helpen om thuis te oefenen – in aanvulling op hun behandeling. Heb je last van nekpijn of hoofdpijn? Maak een afspraak.

Author Info

Michiel van Ham

Ik ben fysiotherapeut en manueel therapeut, gespecialiseerd in COPD training. Ik vind het heerlijk om te sporten en help anderen graag om ook lekker te kunnen bewegen.

No Comments

Comments are closed.