Praktijk voor fysiotherapie 013 580 19 38 info@praktijkvanham.nl
Foto van polderlandschap als metafoor voor het lymfestelsel

Oedeemtherapie in beeld

Oedeemtherapie, ofwel lymfedrainage – de cliënten die wij behandelen, zijn vaak doorverwezen door een huisarts of specialist. Als behandelaar weten we dat meer mensen geholpen zouden zijn met manuele lymfedrainage. Daarom geeft de vereniging van lymfedrainage-specialisten MLDV deze vorm van therapie graag wat meer bekendheid. Janneke de Jong – de Vries van Praktijk van Ham is uw lymfedrainage specialist in Tilburg.

Minder bekende toepassingen van oedeemtherapie

Oedeemtherapie is als watermanagement voor uw lijf. Zoals het waterschap de gemalen onderhouden, verzorgt de oedeemtherapeut het lymfestelsel. Lymfedrainage wordt vrijwel altijd aangeraden als de vochthuishouding uit balans raakt door bijvoorbeeld een operatie of behandeling tegen kanker. Minder bekend is dat oedeemtherapie effectief is bij minder acute en ernstige problemen. Hierdoor veel mensen onnodig lang rondlopen met lichamelijke ongemakken als voortdurende spierpijn, hardnekkige bloeduitstortingen en spataderen. Ook bij deze klachten brengt lymfedrainage snel verlichting.

Het resultaat van lymfedrainage

Bij manuele lymfedrainage verbeteren we de vochtdoorstroming in het lichaam door middel van massage. Oedeemtherapie stimuleert de aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen. Het verhelpt lokale vochtophopingen, verlicht spierspanning en -pijn, verbetert de functie van het lichaam en de gezondheid van de huid.

Uitleg lymfestelsel en lymfedrainage (2 min)

Lymfedrainage bij Praktijk van Ham in Tilburg

Bij Praktijk van Ham bieden we manuele lymfedrainage volgens de methode Vodder, ontwikkeld door de Deense bioloog Dr. Emil Vodder. Deze vorm van oedeemtherapie combineert de puur drainerende werking van reguliere lymfedrainage met het stimuleren van de voedende en zuiverende werking van het lymfestelsel. In Tilburg is Janneke de Jong – de Vries de specialist in oedeemtherapie volgens de methode Vodder.  Heeft u last van huidproblemen, zwellingen, bloeduitstortingen, vaak spier- of hoofdpijn? Geef oedeemtherapie zeker een kans en vraag een afspraak aan.

 

Author Info

Michiel van Ham

Ik ben fysiotherapeut en manueel therapeut, gespecialiseerd in COPD training. Ik vind het heerlijk om te sporten en help anderen graag om ook lekker te kunnen bewegen.

No Comments

Comments are closed.