Praktijk voor fysiotherapie 013 580 19 38 info@praktijkvanham.nl

Oedeem behandeling

De oedeemfysiotherapeut behandelt patiƫnten die last hebben van (lymf)oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Oedeem komt onder meer voor bij (borst)kanker, bloedvatproblemen of littekens. Lymfoedeem kan ook een gevolg zijn van bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeval.

Oedeemtherapie

  • >Massage
  • >Beweging
  • >Ademhaling
  • >Compressie
Oedeem behandeling

Oefentherapie

Onze oedeemfysiotherapeut stimuleert de afvoer van vocht, onder meer met oefentherapie. Deze behandeling bestaat uit bewegingsoefeningen en ademhalingsoefeningen. Verder leren we u specifieke oefeningen, waarbij u spieren gebruikt als pomp om zo vocht af te voeren via de lymfe- en bloedbanen.

Manuele lymfedrainage

In aanvulling op de oefentherapie, maken we gebruik van manuele lymfedrainage. Deze massagetechniek verplaatst het vocht van probleemgebieden naar lichaamsdelen waar de vochtafvoer normaal functioneert.

Compressie

We gebruiken bandages, lymftape en therapeutische kousen om vochtophoping tegen te gaan. Hiermee heeft u langer profijt van de oefentherapie en lymfedrainage.

Oedeem therapeut

Please specify image url

Janneke de Jong - de Vries

Opleidingen: Oefentherapeut Mensendieck (2001),  fysiotherapie (2007), oedeemfysiotherapie (2010), arbeidsfysiotherapie (2016). Heeft als therapeute vrijwilligerswerk gedaan in Huaraz, Peru. BIG-nummer: 29908657504

Fysiotherapeut en oedeemfysiotherapeut