Praktijk voor fysiotherapie 013 580 19 38 info@praktijkvanham.nl

Beter omgaan met COPD

COPD training helpt u om zo vrij mogelijk te leven. Door te werken aan uw kracht en conditie. En door zo goed mogelijk om te leren gaan met de symptomen. Daarnaast krijgt u volop advies, bijvoorbeeld over het aanpassen van uw dagelijkse bezigheden en het oppikken van goede gewoontes. Deze training kan veel verschil maken bij zowel milde als ernstige vormen van COPD. 

COPD training

  • >Werken aan uw conditie
  • >Gerichte krachtoefeningen
  • >Sputum retentie technieken
Foto COPD training

Persoonlijk trainingsprogramma

COPD training begint met het opstellen van een individueel trainingsprogramma. Dat doen we in samenspraak met uw huisarts, uw longartsen en een diĆ«tist. Wat is voor u belangrijk? Wat wilt u graag kunnen doen? Denk aan doelstellingen als uw (klein)kind van school halen, of het trainen van een handeling die u nodig heeft voor uw werk. 

Opbouw van de training

U traint aanvankelijk 1-op-1 met een gespecialiseerde COPD trainer. Om elkaar beter te leren kennen. En om u de basisvaardigheden aan te leren. Als alles goed gaat, traint u verder in een groep tot drie personen met COPD. Het uiteindelijke doel is dat u zelfstandig verder kunt trainen, op eigen gelegenheid of bij een reguliere sportschool.

Uw COPD trainer

Please specify image url

Michiel van Ham

Opleidingen: fysiotherapie (2000), manuele therapie SOMT (2005), professional master manuele therapie (2008), beweegprogramma COPD (2012). BIG-nummer: 19052963104

Fysiotherapeut en manueel therapeut