Praktijk voor fysiotherapie 013 580 19 38 info@praktijkvanham.nl
Manuele therapie bij spanningshoofdpijn

Manuele therapie helpt tegen hoofdpijn

Heeft u vaak last van hoofdpijn? De oorzaak kan ergens anders liggen dan u denkt. Uit recent onderzoek blijkt dat spieren en gewrichten een rol kunnen spelen bij het ontstaan van chronische hoofdpijn. Pijnstillers zijn geen oplossing en kunnen zelfs averechts werken. De meest geschikte behandeling voor deze vorm van hoofdpijn is manuele therapie.

Spanningshoofdpijn?

Heeft u meer dan veertien dagen per maand last van hoofdpijn? Dan heeft u waarschijnlijk last hebben van spanningshoofdpijn. Deze vorm van hoofdpijn voelt als druk in de schedel of een strak elastiek om het hoofd. Vaak wordt deze vorm van hoofdpijn in verband gebracht met stress, vandaar de benaming spanningshoofdpijn.

Het staat echter niet vast dat stress ook echt doorslaggevend is. Wel is er een duidelijk verband met spieren en gewrichten – met name die in de nek en schouders. Te lang doorwerken, een verkeerde houding: daar gaat het fout.

Manuele therapie helpt

De meest effectieve behandeling tegen spanningshoofdpijn is manuele therapie, blijkt uit onderzoek. Deelnemers aan het onderzoek merkten direct na de behandeling direct verlichting. En het positieve effect houdt stand. Na een half jaar is het aantal hoofdpijndagen gemiddeld met de helft afgenomen.

Met een manueel therapeutische behandeling zorgen we dat de spieren loskomen en de gewrichten kunnen bewegen zoals het hoort. We helpen u om spierkracht op te bouwen, zodat u een gezonde houding kunt aannemen. Ook leert u om de slechte houding te herkennen en vermijden.

Last van spanningshoofdpijn?

Vraag een afspraak aan
Author Info

Michiel van Ham

Ik ben fysiotherapeut en manueel therapeut, gespecialiseerd in COPD training. Ik vind het heerlijk om te sporten en help anderen graag om ook lekker te kunnen bewegen.

No Comments

Comments are closed.